Eldig djävulssylt

IMG_1941 IMG_1918 IMG_1920

På kvällens nyårsmiddag ska jag servera pulled pork och till det en eldig djävulssylt.

 

Receptet hittade jag på www.snellman.fi.

DJÄVULSSYLT (pulled pork sås)

800 g skalade tomater i tomatsås

1, 5 dl vatten

2 röda paprikor

1 rödlök

3 röda chilin (som jag bytte ut mot ca 2 tsk av kryddblandningen Chili Explosion)

6 vitlöksklyftor

1 tsk salt

1 tsk oregano

o,5 dl ättika

500 g syltsocker

Skär tomater, paprika, lök, chili och vitlök i små bitar. Sätt allt förutom ättika och syltsocker i en kastrull. Låt sjuda i ca 20 minuter. Tillsätt syltsockret och koka ca 10 minuter. Tillsätt sist ättikan. Låt svalna och sätt sylten i glasburkar.

Gott Nytt År!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s